background img
#
apr
05
Påsk och orostider
Yeshua.se 2020-04-05 22:45

På bara några veckor har världsläget förändrats och coronaviruset påverkar nu mer eller mindre allas vår vardag. Vi känner med och ber för dig som drabbats hårt av pandemin.


I kristider söker människor Gud i större utsträckning. När vi inser att det bara finns en fast klippa att bygga på bleknar allt som är förgängligt. Vi längtar efter det trygga, trofasta och eviga. Vi söker frid. 

Guds ord är evigt och hoppfullt. Nu är hög tid att studera Hans principer, planer och visioner. 

Vi närmar oss påsk då våra judiska syskon firar minnet av beskyddet från dödsängeln samt befrielsen från slaveriet i Egypten, och då kristna firar att Jesus uppfyllde påskens budskap genom segern över döden och befrielsen från syndens slaveri - en gång för alla.

Vi vill uppmuntra dig att ägna påsktiden åt att studera Guds ord och söka Honom som längtar efter dig. Här kommer några tips:

Dan Johanssons aktuella undervisning om nya testamentets sista bok Uppenbarelseboken » samt gamla testamentets snarlika Danielsboken ».

Daniela Persins bibelstudier som skickligt visar på den röda tråden i frälsningshistorien » och bland annat beskriver Guds namn och Hans framtidsvision.

Anders Pihl och Lennart Jaretegs skärpta undervisning om det äkta evangeliet » och hur vi kan granska och analysera olika strömningar i kristenheten.

Maria Lundkvists undervisning om hur femininitet och maskulinitet visar på Guds eget väsen », eller Ordets kretslopp » som behandlar hebreiskans tankemönster och ökar förståelsen för bibliska begrepp.


Glad påsk! Gud välsigne dig!

871